Indien je opzoek bent naar een vorm van MicroDoseren kan ik je momenteel San Pedro poeder aanbieden. Stuur me een bericht voor meer info

Veel mensen gebruiken vanwege lichamelijke en/of geestelijke klachten een middel wat hen helpt bij deze klachten. Mocht jij om die reden opzoek zijn naar een dergelijk middel dan wil ik je eens uitnodigen om je eens op te geven voor een Prana Healing op afstand.

Een Prana Healing helpt je om weer balans te vinden tussen lichaam en geest en gaat op heel een makkelijke manier

Daarnaast geef ik voor de groepssessies zelfs een niet-goed-geld-terug-garantie. Kijk hier eens voor meer informatie over mijn Prana Healingen. 

Ben je op zoek naar de Pure Vine Ayahuasca druppels van Alan Shoemaker uit Peru? Ik kan je meer informatie geven en ik verkoop de druppels in druppelflacons. Let op: Dit product bevat geen DMT en is dus ook niet als hallucinogeen bedoeld.

Een flesje bevat 30 ml en is, bij een gemiddelde microdosering, goed voor twee tot drie maanden. Je bewaart het veilig in de koelkast en het druppelflacon heeft een draaidop met kinderbeveiliging. Een druppelflesje met 30ml Pure Vine Ayahuasca drops kost:

  • Pure Vine Only     € 45,- inclusief verzendkosten
  • Pure Vine Bobinsana € 49,50 inclusief verzendkosten
  • Pure Vine Catsclaw  € 49,50 inclusief verzendkosten

Je hebt het binnen enkele dagen in huis. De aanbevolen dosering wordt uitgelegd in het gedeelte van de Aya Pure Vine Bestellen kan via de onderaan deze pagina, via floor@floorvermeer.nl of via Facebook/Messenger, ik stuur je dan een betaalverzoek (Tikkie) en verstuur het naar het door jouw opgegeven adres.

 

🇬🇧

A bottle contains 30 ml and is, for an average micro dose, good for two months. You keep it in the fridge and the dropper has a twist-off cap with child protection.

  • Pure Vine Only     € 45,- incl. shipping
  • Pure Vine Bobinsana € 49,50 incl. shipping
  • Pure Vine Catsclaw € 49,50 incl. shipping

The dosage is explained in the section of the Aya Pure Vine You can order under this page, via floor@floorvermeer.nl or via Facebook/Messenger. You can pay by a request from my dutch bankaccount or Paypal and I send it to the address you provide me. More information in english scroll down  

 

Microdosing wordt ingezet om verschillende aandoeningen/klachten te behandelen, waaronder depressie, angst, pijn, stress en slapeloosheid. Daarnaast zijn er nog talloze doelen om Microdosing toe te passen welke heel persoonlijk zijn. En microdosering Aya Pure Vine, niets anders, is ook een uitstekende manier om contact te houden met “La Madre Ayahuasca”  (moeder Aya) wanneer er geen mogelijkheid is om een Aya-Ceremonie bij te wonen. Aya Pure Vine is volledig legaal in bijna alle landen. Microdosering lijkt een groot scala aan aandoeningen te verbeteren. Over het algemeen kan je stellen dat men zich beter gaat voelen. Er is een daadwerkelijke verandering naar verbeterde gezondheid, bewustzijn en/of welzijn. Men gebruikt het bijvoorbeeld bij angsten of spanning. Ook zijn er mensen die het gebruiken voor leren, of het verbeteren hun leerproces. Zo is er een situatie bekend van een student die het gebruikte bij moeilijke wiskunde colleges en behaalde uiteindelijk hogere resultaten. Een ander persoon gebruikte het voor ernstig stotteren en anderen gebruikten het voor sociale angst. Een jonge vrouw ontdekte bij toeval dat het tijdens de menstruatie er een betere regulatie ontstond en de pijn draaglijker werd.

Algemeen kan je concluderen dat Aya Pure Vine het herstellend vermogen van het lichaam bevordert.
Het resultaat is echt heel persoonlijk en niet eenduidig neer te zetten. Ik zelf gebruik het bijvoorbeeld bij mijn eigen chronische zenuwpijn wat bijzonder effectief is maar kwam er snel achter dat het nog veel meer voor me doet dan alleen dat. De band met moeder aya blijft bestaan wat erg prettig is na bijvoorbeeld een ceremonie maar je voelt hoeveel sterker je lichaam/geest wordt en dat herstel hiervan veel makkelijker is.
Mocht je twijfels hebben aan de kracht dan nodig ik je uit om een druppeltje bij een plant te doen met daarna een beetje water. Wacht enkele dagen en je zult daadwerkelijk verschil zien. Een opsomming van enkele verschillende resultaten die je op internet kan terug vinden:
 • Ondersteuning van het herstel van het lichaam
 • Reduceert verschillende vormen van huiduitslag
 • Vermindert Zonneallergie
 • Vermindert hooikoorts
 • Herstelt de huid van wondjes en verbranding
 • Reduceert Keratosis Pilaris (bultjes op elleboog, achterkant bovenarm)
 • Bevordert de focus (leren, lezen, mediteren)
 • Bevordert de hersenfunctie zoals meer ad-rem zijn en geheugen versterken
 • Ondersteunt bij dieeten
 • Ondersteunt bij pijn
 • Ondersteunt bij menstruatie klachten
 • Ondersteunt bij het stoppen van verslavingen
 • Vermindert de zin in vlees en bevorderd de zin in groente
 • Geeft rust en kalmte
 • Bevordert de nachtrust
 • Ondersteunt bij ADHD/ADD
 • Ondersteunt bij libido klachten van zowel man als vrouw
 • Ondersteunt bij slapeloosheid
 • Ondersteunt bij reuma/artritisklachten
 • Ondersteunt bij depressie klachten
 • Ondersteund bij het volharden van persoonlijke uitdagingen als dieet, studie, herstellen
 • Werkt als een superbooster voor planten
 • etc.
Let wel: ik heb hierboven enkel een samenvatting en persoonlijke ervaring weergegeven zoals het te vinden is op internet. Ik doe geen enkele gezondheidsclaims. Overleg dus sowieso met een arts en stop nooit zomaar met voorgeschreven medicatie. Vanuit mijn eigen enthousiasme biedt ik het product aan omdat het voor mij werkt. Inmiddels zijn er veel mensen die ontzettend positieve resultaten behalen maar ook dat is heel persoonlijk.

Dosering:

Om te beginnen, start met maximaal vijf druppels onder je tong, slik niet, laat het opgenomen worden door je mondslijmvlies. Dat duurt niet lang, een paar minuten. Als je toch slikt, verliest je de helft van de werkzame waarde omdat het maagsysteem de helft zal afbreken. (Mocht je nou veel last hebben van speeksel aanmaak duw dan het puntje van je tong tegen je onderste rij voortanden waardoor onder de tong een soort opvangbakje ontstaat) Druppel voor een paar weken tot een maand, pauzeer een week of twee, evalueer voor jezelf en pas je dosis eventueel aan, minder of meer. Als je moe wordt betekent dat dat de dosering te hoog is, verminder dan de druppels tot je je niet moe voelt. Het is een opstapelend effect dus wees geduldig. Minder kan meer voor jou zijn! 😉 Wanneer je een soort vermoeidheid voelt die langer aanhoudt dan is je dosering te hoog en moet je wat minder druppelen. Sommige mensen beginnen met 2 tot 3 druppels en hebben hier meer dan genoeg aan. Dit hangt helemaal af van wat je VOELT. Luister en observeer jezelf … het is een goed idee om te kijken wat je voedselopname ook is. Bij een microdosering hoef je geen diëten te volgen. ECHTER, sommige mensen hebben gemeld dat ze last kregen van cafeïne. Ook meldden sommigen dat ze geen alcohol meer wilden drinken, of in ieder geval minder. Luister naar je lichaam en Moeder Aya. Sommige mensen nemen ook elke 2-3 dagen een theelepel. Micro doseren is alles wat voor jou werkt. (Je kan bijvoorbeeld een ​​dagboek bijhouden en af en toe eens terug lezen wat je zoal ervaart) Iedereen reageert anders, maar iedereen heeft merkbare resultaten. (deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de fda. Dit product is niet bestemd voor diagnose, genezing of voorkoming van ziekte)

 

[/av_tab] [av_tab title=’Bobinsana + Pure Vine’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_id=” av_uid=’av-hrkjy’]

 

Het heeft dus alle voordelen van de Aya Pure Vine maar door de toevoeging van Bobinsana een extra waarde. Deze druppels kan je het beste in de ochtend nemen omdat het een licht stimulerend effect heeft wat direct na inname je nachtrust zou kunnen uitstellen.

Bobinsana

Bobinsana (Calliandra angustifolia) is een struikachtige boom die normaal groeit langs rivieroevers en beekjes in het Amazone-bekken. Het is vrij eenvoudig om de plant te identificeren vanwege de verbluffende roze tot roodachtige, poederachtige bloemen die zich tweemaal per dag openen; rond 04.00 en 16.00 uur. 

Bobinsana is bekend en geliefd bij Peruanen vanwege de medicinale eigenschappen.

Een afkooksel van de wortels kan worden bereid als zuivering voor kracht en energie, omdat het het immuunsysteem stimuleert. Als alternatief kan een tinctuur van zijn schors worden voorbereid om artritis, reuma, musculoskeletale pijn, oedemen en baarmoederaandoeningen te genezen. Uit onderzoek in Zweden is gebleken dat de plant COX-remmers bevat, wat een remedie is tegen artritis. Dit verklaart waarom Bobinsana zo gerenommeerd is voor het genezen van reuma en artritis in Zuid-Amerika! Bovendien is Bobinsana een heilige plantleraar en wordt hij door sjamanen gebruikt vanwege zijn spirituele kwaliteiten. We zijn vooral geïnteresseerd in het werken met Bobinsana vanwege zijn zachte, hart-openende eigenschappen en het vermogen om ons zelfliefde te leren. Ook zou het helpen bij liefdesverdriet en het verwerken van verlies, verdriet en rouw. Hier onder een omschrijving van Bobinsana: Bobinsana (Calliandra angustifolia) is een mysterieus stimulerend middel dat traditioneel wordt gemaakt van de wortel van de Bobinsana-boom uit Zuid-Amerika. In dit deel van de wereld staat het ook bekend als balata, bubinianal, capabo, kori-sacha of yopoyo. Traditioneel wordt de wortel gebruikt als medicijn of ingrediënt in ayahuasca. Ook kan het lucide dromen opwekken en opent het je hart-chakra. TRADITIONEEL GEBRUIK VAN BOBINSANA In het Amazonegebied gebruiken de bewoners bobinsana als stimulerend middel. Ze bereiden een aftreksel van de wortels om kracht en energie op te wekken. De tinctuur van schors wordt vaak gebruikt bij de bestrijding van een groot aantal kwaaltjes of ouderdomsongemakken. Soms wordt het gebruikt in bad om kracht en weerstand op te bouwen. De andere belangrijke toepassing van bobinsana is als ingrediënt in diverse ayahuasca-brouwsels. Bobinsana is geen hallucinogeen maar sjamanen voegen het graag toe omdat het naar verluidt een zachtaardige spirituele verbinding maakt de plantwereld. Bobinsana staat ook bekend als opwekker van lucide dromen vol kleuren en visioenen. Bobinsana is een struikachtige boom die 4 tot 6 meter hoog wordt en meestal langs zijrivieren van de Amazone voorkomt. Bobinsana is te vinden in Peru, Ecuador, Colombia, Brazilië en Bolivia. De boom leeft tot op 1500 meter hoogte in het oostelijke Andesgebergte. Hij produceert opvallende roze tot roodachtige bloemen die typerend zijn voor de Mimosa-familie waarvan hij deel uitmaakt. 🇬🇧 Bobinsana (Calliandra angustifolia) is a shrubby tree normally found growing along river banks and streams in the Amazon basin. It is quite easy to identify the plant due to its stunning pink to reddish powderpuff-like flowers that open twice a day; around 4AM and 4PM. Bobinsana is well-known and loved among Peruvians due to its medicinal properties. A decoction of its roots may be prepared as a depurative for strength and energy, for it boosts the immune system. Alternatively, a tincture of its bark may be prepared to heal arthritis, rheumatism, musculoskeletal pains, edema/oedema and uterine disorders. Research done in Sweden has shown that the plant contains COX-inhibitors, which is a remedy for arthritis. This explains why Bobinsana is so reputable for healing rheumatism and arthritis in South America! Above all, Bobinsana is a sacred plant teacher and is used by shamans for its spiritual qualities. We are particularly interested in working with Bobinsana for its gentle heart-opening qualities and its ability to teach us Self-Love. Bobinsana Bobinsana bloem (deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de fda. Dit product is niet bestemd voor diagnose, genezing of voorkoming van ziekte)

 

[/av_tab] [av_tab title=’Pure Vine Catsclaw’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_id=” av_uid=’av-6rps6′] Het heeft dus alle voordelen van de Aya Pure Vine maar door de toevoeging van Cat’s Claw krijgt het een extra waarde.

Momenteel de meest verkochte variant 

Er is op internet ontzettend veel informatie te vinden over Cat’s Claw en ik heb hieronder een opsomming gemaakt waarbij Cat’s Claw kan worden ingezet. Zelf heb ik wat moeite met uitspraken dat het zou helpen bij ziekten als AIDS en kanker maar ik vermeld het toch. Na de opsomming heb ik alle informatie beknopt opgeschreven waardoor er meer onderbouwing onstaat. Voor alle duidelijkheid, ik heb uit meerdere bronnen mijn informatie gehaald om de werking van Cat’s Claw te kunnen duiden. Cat’s Claw wordt gebruikt bij: – Darmklachten – Allergieën, hooikoorts, allergische astma, – Koortslippen – Versterking van het immumsysteem – Keel-, neus- en oorinfecties zoals sinusitis, – Bronchitis, – Griep verschijnselen, – Hoge bloeddruk – Genitale herpes, gordelroos en koortslippen – Eppstein-Barr, virusinfecties zoals klierkoorts en ziekte van Pfeiffer, – Chronische blaasontsteking, urinewegenontsteking, prostaatontsteking, – Gonorroe, – Ziekte van Lyme – Darmparasieten, dysenterie, diarree, – Zweren, abcessen, acné, – Wonden en wondinfecties, – Candida-infecties, vaginitis, spruw – Algemeen verminderde weerstand, na antibioticakuur – Adjuvante therapie M.E. En CVS (vermoeidheidssyndromen) – Seropositiviteit, AIDS. – Artritis, Artrose, Fibromyalgie, Bursitis, Beenderpijnen, – Maagzweer, maagwand-ontsteking, duodenumzweer – Ziekte van Crohn, diverticulitis, leaky gut syndrome, – Prikkelbare-darmsyndroom, – Aambeien, fistels, – Blessures, kneuzingen, – Zenuwpijnen, – Adjuvante therapie bij auto-immuunziekten en bindweefsel-ziekten, waaronder lupus erythematus, fibromyalgie, Multiple Sclerose en diabetes. – Voorkomen van aderverkalking en trombose, waardoor ook hartinfarcten en beroerten voorkomen worden, – Hoge bloeddruk, – Verminderde orgaanfunctie door bijvoorbeeld cirrose of leververgroting. – Onregelmatigheden van de menstruatiecyclus, – Abnormaal voorkomen van baarmoederslijmvlies, – Overgangsklachten zoals opvliegers, nachtzweten, vaginale droogte, stemmingswisselingen, – Herstel na bevalling. – Vergiftiging met toxinen in het direct omringende milieu, – Bloedzuiveringskuren, – Verminderde nierfunctie, – Verstoorde darmflora na antibioticakuur, – Vervuilde darmen, – Voorkomen van ziekten tijdens zwakke periode, – Asthenie of zwakte – Vroegtijdige ouderdomsverschijnselen, – Voortijdige grijze haren, – Neveneffecten van radiotherapie en chemokuur zoals haarverlies, eetlustverlies, gewichtsverlies, braakneigingen, secundaire infecties en huidproblemen. – Preventie van ziekte van Alzheimer. Mocht je meer info willen met wat meer achtergronden kijk dan verder op op de blz voor meer informatie Cat’s claw begint populair te worden Andere inheemse stammen gebruiken ook cat’s claw. De Cashibo-stam in het oosten van Peru gelooft dat cat’s claw het lichaam gezond houdt en het heeft het sinds de oudheid gebruikt om het systeem te reinigen. Andere gedocumenteerde inheemse gebruiken in Peru zijn onder andere het gebruik van Uncaria tomentosa voor bloedzuivering (dit is de reden waarom je de schors van cat’s claw in de Blood Support formule van Jon Barron vindt) en voor onregelmatigheden in de menstruatiecyclus. In de jaren ‘70 nadat een Oostenrijkse onderzoeker, Klaus Keplinger, naar de regenwouden van Peru afreisde, begon het pas echt populair te worden. Hij hoorde van de genezende priesters van de Asháninka over de helende struik. Hij deed onderzoek en verkreeg uiteindelijk octrooien in de VS voor het isoleren van de actieve ingrediënten uit de plant. Het kruid werd zo populair dat het in 1997 werd gerangschikt als het zevende populairste kruid dat in Amerika werd verkocht. Deze populariteit leidde ertoe dat er te veel wortels van de plant werden geoogst. Als gevolg hiervan verbiedt de Peruaanse overheid het oogsten van de wortels van de plant. Dezelfde verbindingen, die in de wortel zitten, zitten echter ook in de schors dus tegenwoordig wordt de plant nu één meter boven de grond geoogst. Hierdoor blijft de plant behouden zodat van deze plant een paar jaar later opnieuw kan worden geoogst. Terwijl het kruid door Peruaanse stammen wordt gebruikt voor een groot aantal medicinale toepassingen, gebruiken de meeste kruidendokters in de VS en Europa het vanwege zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Cat’s claw helpt het kraakbeen in de gewrichten beschermen en het heeft bewezen werkzaam te zijn bij het verlichten van gewrichtspijn, wat aangeeft dat het nuttig kan zijn voor mensen die lijden aan artritis. Omdat het helpt bij het verminderen van ontstekingen, wordt het als nuttig beschouwd bij de behandeling van reumatoïde artritis. Een klein onderzoek bij mensen, die al medicijnen gebruikten om reumatoïde artritis te behandelen, wees uit dat degenen die ook cat’s claw gebruikten, minder pijnlijke, gezwollen gewrichten hadden dan degenen die een placebo gebruikten. De heilzame bestanddelen van cat’s claw Cat’s claw is rijk aan drie belangrijke groepen van chemische verbindingen: alkaloïden, terpenoïden en flavonoïden [R]. De specifieke verbindingen, die in cat’s claw worden gevonden, zijn onder andere:

 • Mitraphylline: een alkaloïde, die meestal voorkomt in oudere bladeren en die kankerbestrijdende effecten heeft en celdood veroorzaakt bij sarcoom- en borstkankercellen.
 • Rhynchophylline: een alkaloïde verkregen uit de schors, die helpt bij convulsies, duizeligheid, gevoelloosheid en hypertensie.
 • Isopteropodine: een alkaloïde verkregen uit de bladeren en heeft antimicrobiële eigenschappen tegen (Gram-positieve) bacteriën.
 • Uncarine (C, D en E): een familie van alkaloïden, die in de bladeren worden aangetroffen en die eigenschappen tegen kanker hebben, die celdood in leukemiecellen induceren.
 • Hirsutine: een alkaloïde gevonden in de jonge bladeren, die bloeddrukverlagende eigenschappen heeft, de bloedvaten ontspant en de algehele bloeddruk verlaagt.
 • Uncarinezuur: een triterpeen dat wordt geëxtraheerd uit de schors en effectief is tegen Mycobacterium tuberculosis (H37Rv-stam).
 • Quinovic-zuur: een zure triterpeenverbinding geëxtraheerd uit de schors die de hartslag verlaagt.
 • Quininezuur: heeft antioxiderende eigenschappen, verbetert het DNA-herstel en heeft neuroprotectieve effecten in de hersenen.
 • Procyanidines: een flavonoïde (fenolhoudende verbindingen die worden aangetroffen in de bladeren, stengels, schors en het hout van U. tomentosa), die antioxiderende, ontstekingsremmende en anti-kanker eigenschappen heeft.

Voordelen van cat’s claw Het potentieel van cat’s claw voor het stimuleren van de gezondheid komt vooral van de oxindol alkaloïden, die worden gevonden in de wortels en de schors. Er wordt gezegd dat deze zeven alkaloïden het immuunsysteem stimuleren, wat leidt tot de verschillende medicinale en genezende voordelen van dit kruid. Isopteropodine of isomeer A is de meest actieve alkaloïde in cat’s claw en zou helpen om vrije radicalen uit het lichaam te verwijderen. Daarnaast bevat de plant verschillende verbindingen, die kunnen helpen om schadelijke bacteriën, virussen en andere micro-organismen uit te roeien. Kijk eens naar de effecten van de cat’s claw om te zien voor welk deel van het lichaam het goed is.

Cat’s claw en het lekkende darmsyndroom Een wetenschapper meldde, na het gebruik van cat’s claw door ongeveer 150 patiënten tussen 1988 en 1992, dat “Uncaria tomentosa het vermogen heeft om ernstige darmverstoringen, die andere beschikbare producten niet kunnen verhelpen, te doorbreken.” Hij verwijst naar het kruid als “de ontstopper”vanwege zijn opmerkelijke vermogen om het gehele darmkanaal te reinigen en patiënten die lijden aan veel verschillende maag- en darmstoornissen, waaronder het lekkende darmsyndroom, prikkelbare darmsyndroom, de ziekte van Crohn, diverticulitis, aambeien, fistels, gastritis, zweren, parasieten en een onbalans in de darmflora te helpen. Door de darmwanden te reinigen, kan cat’s claw het lichaam helpen om de voedingsstoffen beter te absorberen waardoor voedingsonevenwichtigheden, die worden veroorzaakt door spijsverteringsblokkades, kunnen worden gecorrigeerd. Veel artsen geloven tegenwoordig dat cat’s claw een diepgaand vermogen kan hebben om zich te ontdoen van diepgewortelde infecties in de darm en misschien zelfs het mesenterium, die de baarmoeder en bijbehorende anatomische delen kan verstoren zoals de prostaat, de lever, de milt, de nieren, de zwezerik en de schildklier. Cat’s claw is een kruid van wereldklasse dat de kracht heeft om de diepgewortelde pathologie te stoppen en te keren waardoor je weer sneller gezond kunt worden…” De Ashanika-indianen in Peru beschouwen thee, gemaakt van cat’s claw, al heel lang als een heilige drank. Het wordt gebruikt als een reinigend en versterkend kruid voor de immuun-, de intestinale- en de structurele systemen. In de traditionele geneeskunde van Peru wordt cat’s claw gecategoriseerd als een ‘warme plant’ of beter gezegd een plant die geschikt is voor warme omstandigheden (ontstekingen), waaronder artritis, gastritis, astma en ontsteking van de huid en de geslachtsorganen/urinewegen. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van diabetes, kanker, tumoren, virale infecties, het herstel van menstruatiestoornissen en zwakte. Een paar stammen gebruiken cat’s claw ook als remedie tegen dysenterie en ten minste één stam gebruikt het kruid om gonorroe te behandelen. Cat’s claw en artritische aandoeningen De ontstekingsremmende effecten van cat’s claw zijn bewezen gunstig te zijn voor de behandeling van artritis, reuma, bursitis en jicht. Als antioxidant helpt het ook cellen te beschermen tegen schade, die veroorzaakt wordt door vrije radicalen. De gunstige effecten bij de behandeling van artritispijn kan ook gedeeltelijk te wijten zijn aan het vermogen om het spijsverteringskanaal te reinigen en te helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Artritis, gewrichtspijn en -ontsteking evenals chronische vermoeidheid, allergieën, immuundeficiëntie en tal van andere aandoeningen worden in verband gebracht met defecten in darmdoorlaatbaarheid (het lekkende darmsyndroom en toxische overbelasting). Sommige van de glycosiden, die in het kruid aanwezig zijn, kunnen ook bescherming tegen pijn bieden. Dit kan gedeeltelijk verklaren hoe cat’s claw behulpzaam is bij het verminderen van de pijn die wordt geassocieerd met chemotherapie, bestraling en het gebruik van AZT. In cat’s claw wordt ook een schat aan nuttige fytochemicaliën gevonden, waaronder chinovic-zuurglycosiden, verschillende oxindol-alkaloïden, proanthocyanidinen, polyfenolen, triterpinen en de plantensterolen beta-sitosterol, stigmasterol en campesterol. Onderzoekers geloven dat de activiteit van het extract van de hele plant groter is dan de som van de delen. Cat’s claw en het immuunsysteem De unieke alkaloïden in cat’s claw lijken het immuunsysteem in algehele zin te verbeteren. Deze alkaloïden hebben een uitgesproken effect op het vermogen van de witte bloedcellen om schadelijke micro-organismen en vreemde stoffen te verzwelgen en te verteren. De Oostenrijkse onderzoeker Klaus Keplinger heeft voor het isoleren van enkele van de belangrijkste componenten van het kruid twee Amerikaanse patenten verkregen. Volgens deze octrooien zijn uit cat’s claw zes oxindol-alkaloïden geïsoleerd en vier hiervan zijn ‘geschikt gebleken voor de niet-gespecificeerde stimulatie van het immunologische systeem’. Laboratoriumtesten hebben aangetoond dat deze alkaloïden een uitgesproken verbeterend effect hebben op de fagocytose (het vermogen van de witte bloedcellen en de macrofagen om schadelijke micro-organismen, vreemde materie en afvalstoffen aan te vallen, te verzwelgen en te verteren). De meest immunologisch actieve alkaloïde lijkt isoteropodine of isomeer A te zijn. Van cat’s claw is ook aangetoond dat het de productie van leukocyten en in het bijzonder de T4-lymfocyten verhoogt, waardoor de opmars van veel virale ziekten wordt geblokkeerd. De quinovic-zuurglycosiden in cat’s claw ondersteunen het immuunsysteem en beschermen het lichaam tegen virussen in het algemeen en virussen die kanker veroorzaken. Cat’s claw is de meest krachtige immuun-versterker van alle kruiden die afkomstig zijn uit de Peruaanse Amazone. Voorlopige onderzoeken suggereren dat het kruid het vermogen heeft om virale infecties in de vroege stadia te stoppen, patiënten te helpen die gevoelig zijn voor chemische bestanddelen, opportunistische infecties bij aidspatiënten te bestrijden en de zichtbare omvang van sommige huidtumoren en cysten te verminderen. Volgens dr. Satya Ambrose, ND, lijkt cat’s claw de algehele immuniteit te verbeteren terwijl het uithoudingsvermogen en de energie bij patiënten, die lijden aan lichamelijke en geestelijke uitputting als gevolg van een overactieve of stressvolle levensstijl, toenemen. Cat’s Claw en je bloed Bij laboratoriumonderzoek vertoont rhynchophylline, één van de bestanddelen van cat’s claw, een vermogen om de aggregatie van bloedplaatjes en trombose af te remmen. Dit suggereert dat cat’s claw nuttig kan zijn bij het voorkomen van beroertes en door de bloeddruk te verlagen en de bloedsomloop te verhogen het risico op een hartaanval kan verminderen, de vorming van plaque op arteriële wanden, de vorming van bloedstolsels in de hersenen, het hart en de aderen kan afremmen. Het is belangrijk om te begrijpen dat het grootste deel van het klinisch onderzoek, de klinische studies en de rapporten die tot op heden zijn voltooid en die aantonen dat de alkaloïden antiviraal, ontstekingsremmend, immunostimulerend, anti-mutageen en antioxidant zijn en nog andere voordelen hebben, testen zijn die de actieve principes van de alkaloïden “in vitro” bepalen. Dit betekent dat ze in de reageerbuis en niet “in vivo” of in het menselijk lichaam zijn aangetoond. Hoewel deze in vitro testen veelbelovend zijn, zullen er veel meer in vivo testen nodig zijn om de werkelijke werkzaamheid van deze plant voor specifieke ziekten bij de mens te bepalen. Drie onderzoeken die als in vivo konden worden beschouwd, waren in feite onderzoeken op mensen. Twee werden uitgevoerd met behulp van “Krallendorn”, een extract van cat’s claw dat wordt geproduceerd door een Duits bedrijf genaamd Immodal. Een van deze documenten wordt een ‘therapiewaarneming’ genoemd en omvat een periode van tien jaar onderzoek met 78 patiënten, die lijden aan hersentumoren en die zijn behandeld met Krallendorn. Een andere is een samenvatting van een onderzoek met 32 met HIV-besmette patiënten, die tussen 1987 en 1991 met Krallendorn werden behandeld. De derde in vivo-test werd uitgevoerd door een Italiaanse groep die de anti-mutagene eigenschappen van de plant op rokers en niet-rokers heeft bestudeerd. In vivo-testen en -proeven worden momenteel in verschillende landen bij verschillende instellingen gedaan en sommige voorlopige resultaten lijken veelbelovend te zijn, maar de eindresultaten zijn nog niet bekend. Van cat’s claw is niet klinisch bewezen dat zij aids of kanker kan genezen. Cat’s Claw tegen bacteriële, fungale, virale en parasitaire ziekten Cat’s Claw behoort tot de geneeskrachtige planten met de meest multi-inzetbare werkingen. Het immuunsysteem neemt drastisch in effectiviteit toe als met Cat’s Claw gebruikt. Behalve dat het bacteriën, virussen, schimmels en parasieten bestrijdt is het actief tegen wormen. De T-cellen of T-lymfocyten nemen in aantal toe als men Cat’s Claw gebruikt. Deze cellen schakelen ziekteverwekkende indringers efficiënt uit. Het aantal witte bloedlichaampjes, wat feitelijk het immuunsysteem bepaalt, neemt in effectiviteit toe. Wanneer het snel genoeg wordt ingenomen nadat men met griep is besmet, kan een griepaanval uitblijven. Door deze medicinale eigenschappen kan Cat’s Claw door fytotherapeuten worden voorgeschreven bij:

 • Keel-, neus- en oorinfecties zoals sinusitis,
 • Bronchitis,
 • Griep verschijnselen,
 • Genitale herpes, gordelroos en koortslippen
 • Eppstein-Barr, virusinfecties zoals klierkoorts en ziekte van Pfeiffer,
 • Chronische blaasontsteking, urinewegenontsteking, prostaatontsteking,
 • Gonorhee,
 • Darmparasieten, dysenterie, diarree,
 • Zweren, abcessen, acné,
 • Wonden en wondinfecties,
 • Candida-infecties, vaginitis, spruw,
 • Algemeen verminderde weerstand, na antibioticakuur,
 • Adjuvante therapie M.E. En CVS (vermoeidheidssyndromen),
 • Seropositiviteit, AIDS.

Cat’s Claw, de ontstekingsremmer Omdat de immuniteit verbetert kan het lichaam na Cat’s Clawinname ontstekingen de baas worden. De plant heeft een ontstekingswerende werking beschermt het maagepitheel tegen zweren, reinigt darmstelsel en verbetert darmflora. Door deze geneeskrachtige eigenschappen is het een prima inzetbaar middel bij:

 • Artritis, Artrose, Fibromyalgie, Bursitis, Beenderpijnen,
 • Allergieën, hooikoorts, allergische astma,
 • Maagzweer, maagwandontsteking, duodenumzweer
 • Ziekte van Crohn, diverticulitis, leaky gut syndrome,
 • Prikkelbaredarmsyndroom,
 • Aambeien, fistels,
 • Blessures, kneuzingen,
 • Zenuwpijnen,
 • Adjuvante therapie bij auto-immuunziekten en bindweefselziekten, waaronder lupus erythematus, fibromyalgie, Multiple Sclerose en diabetes.

Una De Gato ~ Cat’s Claw helpt de neurotransmitters in de hersenen, het is aangetoond dat het de Brain-Derived Neurotrophic Factor verhoogt, de ontsteking en schade door vrije radicalen bestrijdt, DNA repareert, depressies vermindert en cognitie en focus verbetert. Onderzoek toont aan dat Cat’s Claw BDNF verhoogt, NMDA-activiteit temt en beschadigde DNA repareert. Het bevorderen van een omgeving in uw hippocampus voor neurogenese die essentieel is voor het leren, het geheugen en de stemming. Laag BDNF kan leiden tot ernstige depressie, OCD, schizofrenie en dementie. Cat’s Claw is een krachtige antioxidant en ontstekingsremmend. Cat’s Claw beschermt je hersenen tegen ontstekingen en schade door vrije radicalen. Chronische ontsteking is in verband gebracht met depressie en dementie. Cat’s Claw vermindert ook de vorming van plaques die verband houden met de ziekte van Alzheimer. Het helpt bij het bevorderen van een goede immuunfunctie neemt toe met het aantal witte bloedcellen in het lichaam, dat vervolgens de werking van antioxidanten stimuleert. Het helpt ook de verspreiding van ziekten zoals kanker te stoppen en helpt bij het uitroeien van bacteriële infecties en andere ziekteverwekkers. Cat’s Claw versnelt de genezing van wonden. De quinovic acid glycoside verlicht ontstekingen, bevordert de genezing van wonden en voorkomt dat ze geïnfecteerd raken. Helpt bij de ondersteuning van de darmen. Dit kruid helpt gastro-intestinale stoornissen te verminderen. Volgens organische feiten kunnen mensen met lekkende darm, prikkelbare-darmsyndroom en andere spijsverteringsstoornissen zoals zweren en infecties de klauw van katten bijzonder nuttig vinden, omdat het kan helpen het spijsverteringskanaal te reinigen en een goede darmflora te garanderen. Cat’s Claw biedt verlichting van ontsteking gerelateerde ziekten. Het onderdrukt de TNF-alfa-synthese, waardoor de symptomen die gepaard gaan met lage rugpijn, artritis (waaronder reumatoïde artritis en osteoartritis) en andere ontstekingsziekten worden verlicht. Deze plant helpt de symptomen van virale infecties te verminderen.  Het is ook gunstig tegen gordelroos en koortslippen Cat’s Claw, veelbelovend tegen kanker In 1952 werd de plant voor het eerst in het westen onderzocht, namelijk in Parijs. In 1976 deed de afdeling farmacologie van de Sint Marcos universiteit in Rome een onderzoek naar alkaloïden in Cat’s Claw. Dat was naar aanleiding van een terminaal verklaarde kankerpatiënt die na het dagelijks drinken van Cat’s Clawthee na 6 maanden genezen en kankervrij werd verklaard. Je zou denken dat er veel onderzoek naar de plant plaats heeft gevonden maar dat is niet het geval. In 2006 werd een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat Cat’s Claw de dood van leukemiecellen triggert. Leukemie is bloedkanker. Ook dit onderzoek eindigde met de conclusie dat meer onderzoek nodig is. Nieuwe geneestoepassingen Onderzoeken naar nieuwe geneestoepassingen zijn gedaan in allerlei landen. Zo blijkt het een plant te zijn die de weerstand dusdanig positief beínvloed dat AIDS-patiënten, genezen en normaliter levenslang meegedragen herpes-infecties verdwijnen. De plant bleek uit onderzoek in 1991 een antimutageen effect te hebben, wat een belangrijke eigenschap is in de strijd tegen kanker. Alle positieve verhalen over Cat’s Claw kende een negatieve kant: Cat’s Claw begon in grote getale uit de bossen van Peru te verdwijnen. De plant begon bedreigd te raken met uitsterving. De Peruaanse regering nam maatregelen en stelde dat oogsten en export nog slechts onder toeziend oog van de overheid mag gebeuren. Cat’s Claw tegen kanker Ondanks dat er te weinig onderzoek is gedaan zijn de wetenschappelijke onderzoeken die zijn gedaan zo positief over Cat’s Claw als kankerbestrijdende plant dat het al wordt gebruikt in sommige therapieën. Dokters kunnen beweren wat ze willen maar ze moeten uiteindelijk toegeven dat chemokuur en bestralingsmethoden helaas als bijwerking het ontstaan van kanker hebben. Hun rigoureuze methoden om kanker via chemicaliën of bestraling te behandelen hebben teveel nadelen; vandaar dat vele mensen op zoek gaan naar alternatieve methoden, die vervolgens door artsen categorisch de grond in worden gestampt. Deze houding weerhoudt het opdoen van nieuwe kennis en inzichten. Het mooie aan Cat’s Claw is dat het niet alleen een antimutageen is en de dood van kankercellen induceert, maar dat het de kwalijke gevolgen van chemokuur en bestralingsmethoden tegengaat, zodat de mogelijk positieve gevolgen van deze methoden meer kans krijgen. Het is hoog tijd voor een onderzoek naar de combinatie chemokuur/Cat’s Claw en bestraling/Cat’s Claw. Het is in deze wereld niet mogelijk om Cat’s Claw aan een klinisch dubbelblind onderzoek te onderwerpen omdat dat zou betekenen dat een groep mensen geen chemokuur of bestraling mogen nemen en dat vinden artsen, overheden en de hoge heren van de farmaceutische industrie teveel risico. Of is het juist een risico op het ontdekken van de wetenschap dat Cat’s Claw miischien beter werkt dan chemokuur en bestraling waardoor de miljardenwinstenopstrijkende kankerindustrie ineens een lucratieve melkkoe verloren ziet gaan? De medicinale effecten van Cat’s Claw zijn aanleiding voor fytotherapeuten om het voor te schrijven bij:

 • Adjuvante kankertherapie, voornamelijk bij leukemie, hormoongerelateerde kankers,
 • Kaposi-sarcoma, cervicale dysplasie,
 • Dieet tijdens chemokuur of drinkbare toevoeging tijdens bestralingstherapie in de vorm van thee,

Cat’s Claw verbetert doorbloeding Cat’s Claw werkt als natuurlijke bloedverdunner en het vermindert de samenkleving van bloedplaatjes. Het verhoogt de doorbloeding van slagaders en perifere bloedvaten. Een extra werking als gevolg daarvan is dat de organen zoals hart, alvleesklier, lever, nieren en longen beter gaan werken. Deze medicinale werkzaamheden maken Cat’s Claw een adequaat middel bij:

 • Voorkomen van aderverkalking en trombose, waardoor ook hartinfarcten en beroerten voorkomen worden,
 • Hoge bloeddruk,
 • Verminderde orgaanfunctie door bijvoorbeeld cirrose of leververgroting.

Cat’s Claw is sterke antioxidant Cat’s Claw vangt vrije radicalen. Het verjongt cellen en vermindert de afzetting van beta amyloïde plaques, welke bijvoorbeeld voorkomen bij de ziekte van Alzheimer. De polyfenolen, TOA´s en POA´s en sterolen zijn verantwoordelijk voor deze werkingen. Cat’s Claw bewees in een Zweeds onderzoek uit 2001 het DNA te kunnen repareren wat na een chemokuur beschadigd was geraakt. Door deze geneeskracht kan het door fytotherapeuten als geneesmiddel ingezet worden bij:

 • Vroegtijdige ouderdomsverschijnselen,
 • Voortijdige grijze haren,
 • Neveneffecten van radiotherapie en chemokuur zoals haarverlies, eetlustverlies, gewichtsverlies, braakneigingen, secundaire infecties en huidproblemen.
 • Preventie van ziekte van Alzheimer.

Cat’s Claw als adaptogeen Cat’s Claw is een adaptogeen. Dat is een medische term voor stoffen die het aanpassingsvermogen van het lichaam bij ongunstige omstandigheden van chemische, fysische, metereologische aard. Het lichaam heeft meer weerstand tegen veranderingen in de vorm van hitte, koude, geluidsoverlast, veranderende luchtdruk, zuurstoftekort, ultraviolette straling, ioniserende straling, en andere factoren die negatief kunnen uitpakken voor het menselijk lichaam. Cat’s Claw en detoxificatie Cat’s Claw werkt ontgiftend en bloedzuiverend. Ook werkt het vochtafdrijvend. Omdat darmflora hersteld wordt en bacteriën en parasieten bestreden worden heeft het een reinigende werking op het hele spijsverteringstelsel. Hierdoor kan het worden aangewend bij:

 • Vergiftiging met toxinen in het direct omringende milieu,
 • Bloedzuiveringskuren,
 • Verminderde nierfunctie,
 • Verstoorde darmflora na antibioticakuur,
 • Vervuilde darmen,
 • Voorkomen van ziekten tijdens zwakke periode,
 • Asthenie of zwakte.

Cat’s Claw reguleert hormoonhuishouding Zoals de Indianen van Zuid Amerika al twee eeuwen geleden wisten is Cat’s Claw zeer goed om de hormoonhuishouding te reguleren. Dat geldt met name voor de vrouw. De fytosterolen spelen de belangrijkste rol bij deze medicinale werking. Het wordt in verband met de hormoonregulerende werking voorgeschreven bij:

 • Onregelmatigheden van de menstruatiecyclus,
 • Abnormaal voorkomen van baarmoederslijmvlies,
 • Overgangsklachten zoals opvliegers, nachtzweten, vaginale droogte, stemmingswisselingen,
 • Herstel na bevalling.

 

Scroll naar top